نمای ساختمان به خصوص نمای ساختمانهای اداری و تجاری یکی از مهمترین راههای جذب افراد و مشتریان میباشد. ترمیم نمای ساختمان و زیباسازی آن علاوه بر ایجاد جلوه جذاب باعث شخصیت دادن به بناهای سرد و بی روح میشود . یکی از روشهای مهم در زیباسازی نما استفاده نورپردازی نمای ساختمان است. نور پردازی نما امروزه تبدیل به یکی از پایه های اصلی طراحی و زیباسازی ساختمانها شده است.
نورپردازی نما در گذشته تنها محدود به روشن نمودن مجسمههای و بناهای تاریخی میشد اما امروزه با گسترش متدها و متریالهای نورپردازی، به عنوان یک جز جدایی ناپذیر از بناهای لوکس مسکونی و تجاری گردیده است.
وال واشرهای LED
وال واشرهای LED با قابلیت قرارگیری در بالا و پایین ساختمان یکی از گزینههای مهم در نورپردازی نمای ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری و هتلها میباشد. واشرهای ال ای دی نور ملایمی را ایجاد می کند که اندازه و توان این وال واشرها به ارتفاع ساختمان بستگی دارد.
جت لایتها
جت لایتها یک دیگراز روش های نورپردازی است که با قرار گرفتن بر روی زمین توانایی ایجاد نورهای پرتابی بر روی نمای ساختمان را دارند. بیشتر ساختمانهای مرتفع از جت لایت برای نورپردازی در یک خط مستقیم استفاده مینمایند.
چراغهای دکوراتیو
چراغهای دکوراتیو نوع دیگری از ابزار نورپردازی نمای ساختمان هستند که برای بارز نمودن بخشی از نمای ساختمان یا سازه به کار میروند. این نوع نورپردازی به صورت گزینشی است و توانایی پوشش دهی تمامی نمای بنا را ندارد.
ریسههای LED
ریسههای LED به طور کل برای اجرای نورپردازیهای خطی بر روی نمای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. ریسههای ال ای دی توانایی ایجاد رنگهای مختلف را دارند و در دو نوع LED و نئوفلکسی موجود میباشد که با توجه به نیاز و درخواست مشتری در نورپردازی نمای بنا مورد استفاده قرار میگیرد.
نورپردازی نمای ساختمان تاریخی و فرهنگی
امروزه با استفاده از نورپردازی نمای ساختمان سازههای تاریخی و فرهنگی را بدون دستکاری در ذات بنا به شیوه ای نو در معرض دید تماشاگران قرار میدهند. این نورپردازی با استفاده از پروژکتورهایی قرار گرفته بر روی پایههایی در اطراف بنا اجرا میگردد. این نوع نورپردازی به دلیل عبور نور از شیشهها مناسب ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری و هتلها نمیباشد.
نورپردازی نمای ساختمان مسکونی وتجاری
تقاضای نورپردازی نمای ساختمانهای مسکونی، تجاری و هتلها روز به روز در حال افزایش است و افراد بسیاری از این عنصر تزیینی جهت روح بخشیدن به نمای ساختمان استفاده میکنند. نمای ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری و هتلها که در آنها افراد مدت زیادی را میگذرانند نمیتواند با استفاده از پروژکتورها به دلیل شدت میزان نور استفاده شد، نورپردازی شود. نورپردازی هر بنایی با توجه به کاربرد آن متفاوت است و نوع خاص نورپردازی خود را میطلبد.
نورپردازی ساختمان ویلایی
نورپردازی خارجی ساختمان به صورت های مختلفی اجرا می شود. این نورپردازی ها می تواند کل و یا قسمتی از نمای ساختمان را در برگیرد. در اجرای نورپردازی باید از لامپ ها و وسایل الکترونیکی کم مصرف استفاده شود. نورپردازی می تواند برای آپارتمان های بزرگ و یا کوچک، خانه های ویلایی، منازل مسکونی و غیر مسکونی اجرا شود.
نورپردازی نما امروزه یکی از ضروریت های قابل توجهی در زمینه ساخت ویلا دارد. نورپردازی با توجه به نوع و سبک معماری ساخته شده برای ویلا تعریف میشود.
ایمن سازی تجهیزات نورپردازی نما
شرکتهای اجرا کننده نورپردازی باید توجه زیادی به ایمن سازی تجهیزات نورپردازی در برابر عوامل محیطی و مقاوم سازی آنها در برابر رطوبت و پاشیدن آب و شستشوی نما نمایند. عدم رسیدگی به ایمن سازی تجهیزات نورپردازی باعث کاهش عمر این نورپردازیها خواهد شد.
مراحل اجرای نورپردازی نمای ساختمان
طراحی
طراحی با روشنایی خلاقانه، همان چیزی است که تجهیزات نورپردازی برای نمای بیرونی ساختمان انجام میدهد. جزئیات و حرکت نور در معماری ساختمان از طریق لایهبندی نور برجسته میشود.
تولید: با انتخاب یکی از بهترین تولیدکنندگان پیشرو در صنعت نورپردازی معماری، در مورد کیفیت تجهیزات مرتبط، اطمینان لازم را به دست آورید.
عرضه
تجهیزات مناسب با مقدار لازم محاسباتی، جهت نصب و استفاده فوری در محل آورده میشوند. به علاوه تجهیزات روشنایی، لازم است لوازم مورد نیاز برای کار در ارتفاع نیز انجام گیرد.
نصب و راهاندازی
نصب و راه اندازی تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان باید با نهایت دقت و امکانات انجام گیرد. در این مرحله بر حسب طرح، تجهیزات جایگذاری میشوند.
نگهداری
بهره برداری و اطمینان از نصب صحیح تجهیزات، مرحله نگهداری است. اینکه طرح به خوبی اجرا شده و روشنایی و نمای مورد نظر کاملاً قابل مشاهده باشد.